Iets voor jezelf beginnen, maar weet je niet waarin? 5 keer inspiratie

Geplaatst op 26 augustus 2021
Voor jezelf beginnen

Wil je graag een eigen onderneming starten, maar weet je nog niet waarin je wilt gaan ondernemen? In dit artikel delen we een aantal ideeën voor een eigen onderneming. Belangrijk wanneer je voor jezelf wilt beginnen is dat je nadenkt over jouw sterke kanten. Wat kun je goed en waar zou een ander jou voor willen inhuren? Kies iets waarbij je jouw eigen interesses en talenten goed kunt inzetten. Daarnaast is een goede voorbereiding voor een sterke start ook onmisbaar. Schrijf een goed ondernemingsplan en zorg voor een sterke marketingstrategie. Je kunt een businessplan voorbeeld gebruiken wanneer je hier nog geen ervaring mee hebt.

Een webwinkel

Veruit de meest populaire onderneming waar tegenwoordig veel mensen mee beginnen, is een webwinkel. Webwinkels zijn ideaal omdat je geen bedrijfsruimte nodig hebt en geen dure huur hoeft te betalen. Je hebt er geen diploma voor nodig en kunt er direct mee starten. Denk na over jouw niche: welke producten voor een specifieke doelgroep kun jij aanbieden? Denk bijvoorbeeld aan sieraden, hobbybenodigdheden of producten op maat. Met een voorbeeld ondernemingsplan webshop wordt het voor jou mogelijk om een webwinkel te starten.

Foodtruck

Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Dan is een foodtruck misschien wel wat voor jou. Een restaurant, lunchroom of koffiezaak beginnen vraagt om een grote investering en je neemt er veel risico mee. Met een foodtruck wordt het kostenplaatje al een stuk voordeliger en je kunt het eerst nog naast je gewone baan doen, totdat je er een volledig salaris uit kunt halen.

Vertalen en schrijven

Wanneer je een talenknobbel hebt en misschien wel een taalopleiding of vertaalcursus hebt gevolgd, kun je een eigen bedrijf starten in vertalen of schrijven. Bij schrijven denkt men vaak aan een boek, maar ook bedrijven en organisaties willen hun boodschap zo goed mogelijk overbrengen. Ben je talentvol met taal? Dan zou jij dat voor ze kunnen doen.

Personal Trainer

Als personal trainer ben jij er om je klanten fit en gezond te houden. Wanneer je een passie hebt voor voeding en sport zou je dit uit kunnen breiden tot jouw eigen bedrijf, met behulp van een ondernemingsplan personal trainer. Er zijn tal van opleidingen en cursussen in te vinden waarmee je gecertificeerd aan de slag kunt. Denk aan het maken van sportschema’s op maat, je klanten motiveren en hen coachen zodat ze hun persoonlijke doelen kunnen bereiken.

Begin een bed & breakfast

Er zijn genoeg romantische tv-programma’s waarin stellen of singles hun bed & breakfast droom waarmaken. Ben jij gastvrij en heb je ruimte in huis die je tot een paar heerlijke gastenkamers kunt omtoveren? Sta je graag in de keuken – en dan het liefst voor het ontbijt? En woon je op een mooie locatie? Dan is het beginnen van een B&B misschien geen gek idee!

Begin voor jezelf

Bovenstaande ideeën zijn slechts een kleine greep uit een enorme lijst van mogelijkheden. Er is voor iedereen wel iets te bedenken waarmee je een succesvolle onderneming kunt starten – het belangrijkste is dat je het volhoudt en dat je de start goed voorbereidt. Hulp nodig bij jouw vliegende start? Bekijk onze ondernemingsplan voorbeelden voor diverse branches!

Terug naar overzicht

Adresgegevens

Oslo 12
2993 LD Barendrecht

Volg ons via