Voorbeeld ondernemingsplannen Horeca

Ondernemingsplan voorbeelden in de horecabranche

Heb je een horeca ondernemingsplan nodig? Hier vind je ondernemingsplan voorbeelden in de horeca branche. Download een compleet ondernemingsplan voorbeeld voor jouw horeca onderneming en maak eenvoudig en snel je eigen ondernemingsplan.

Kun je jouw gewenste plan hieronder niet vinden? Bekijk dan het totaaloverzicht ondernemingsplannen of neem contact met mij op.

Voorbeeld ondernemingsplan voor jouw horecazaak

Ga je een horecaonderneming beginnen of heb je plannen om jouw bestaande horecazaak uit te breiden? Een leuke en spannende stap tegelijk en er zullen genoeg uitdagingen op je weg komen. Eén van de zaken die je voor elkaar moet hebben bij het starten van een eigen horecagelegenheid is het ondernemingsplan. Dit is om meerdere redenen belangrijk:

  • Het ondernemingsplan biedt houvast en zorgt dat je gericht te werk gaat in het ontwikkelen van jouw bedrijf;
  • Een ondernemersplan biedt inzicht in belangrijke trends en ontwikkelingen die spelen in jouw branche;
  • Het hebben van een gedegen ondernemingsplan met een goede onderbouwing is cruciaal voor het verkrijgen van financiering van investeerders;
  • Voor het vaststellen van bedrijfsdoelstellingen is een ondernemingsplan van toegevoegde waarde.

Dit zijn veel zaken om over na te denken en om je hierbij te ondersteunen kun je ons voorbeeld ondernemingsplan voor horecaondernemingen downloaden. Door je eigen gegevens toe te voegen kun je eenvoudig en snel een uniek bedrijfsplan voor jouw situatie creëren, waarmee je een vliegende start kunt maken!

Voordelen van een voorbeeld businessplan voor horecaondernemingen

Een aantal mooie voordelen van een ondernemingsplan voorbeeld zijn:

  • Bespaar veel tijd door middel van een kant-en-klaar voorbeeldplan dat je kunt aanvullen met je eigen gegevens;
  • Profiteer van jarenlange kennis en ervaring op het gebied van ondernemingsplannen;
  • Vergroot de kans op succes door te starten met een professioneel plan;
  • Krijg inzicht in de laatste marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen in jouw branche;
  • Het plan voldoet aan de verwachtingen van investeerders en vergroot de kans op een financiering.

Wat is belangrijk voor een voorbeeld ondernemingsplan voor horecaondernemingen?

Bij het schrijven van een ondernemingsplan voor een horecazaak is het belangrijk om rekening te houden met de trends, kansen en bedreigingen die voorkomen in de horecabranche. Hieronder worden de belangrijkste punten besproken.

Markttrends in de huidige horecabranche

  • De invloed van sociale communities en apps op potentiële bezoekers wordt steeds groter. Met name de klantervaringen en feedback, de zogenaamde reviews, worden als waarheid aangenomen en is daarom van grote invloed op de beslissingen van de potentiële bezoeker;
  • Verregaande branchevervaging en samensmelting van horeca en retailconcepten, gemeenten gaan hier steeds soepeler mee om;
  • Beleving en pricing worden steeds belangrijker: de huidige consument wil een kwalitatief product tegen een zo scherp mogelijke prijs. Alleen voor een uniek product dat een bijzondere herinnering of beleving creëert, is de consument nog bereid om een meerprijs te betalen;
  • Onderscheidend vermogen is cruciaal. Dit kan onder andere gecreëerd worden door ligging en concept, het realiseren van een goede online profilering en daarnaast is het belangrijk om strak te sturen op met name inkoop en personeelskosten om rendabel te blijven;
  • Ketens en horecagroepen krijgen een steeds dominantere rol in het Nederlandse straatbeeld. In het buitenland zien we deze trend van meer ketens al langer;
  • Groeiende aandacht voor gezondheid en duurzaamheid. De consument is bewuster van zijn of haar footprint en heeft een gezondere leefstijl. Dat zorgt voor een toenemende belangstelling voor gezonde voeding en het gebruik van authentieke producten;
  • Klanten hebben steeds meer behoefte aan lokale streekproducten, gemak en ontzorging;
  • De juiste online propositie (online vindbaar zijn, het juiste verhaal vertellen en de klant verleiden tot aankoop, reserveren of boeken) en de juiste inzet van sociale media zijn van doorslaggevend belang geworden;
  • Beweging in de markt van one-size-fits-all naar maatwerk aanbod.

Kansen en bedreigingen voor horecaondernemingen

  • De samenstelling in huishoudens verandert. Zo zijn er meer senioren met kapitaalkracht door de toenemende vergrijzing, meer dinkies (dubbel inkomen, maar geen kinderen) en meer singles;
  • Diversificatie naar doelgroep; het concept aanpassen naar de behoeftes van een specifieke doelgroep en daarbij inspelen op maatschappelijke trends zoals de opkomst van het nieuwe werken, vergrijzing of wijzigende samenstelling huishoudens;
  • Horeca wordt door de gemeenten gestimuleerd om de leefomgeving en het centrum aantrekkelijker te maken;
  • Het prijsverschil tussen horeca en supermarkten neemt verder toe;
  • Consumenten hebben behoefte aan flexibiliteit, gemak en ontzorging;
  • De samensmelting tussen detailhandel en horeca, waarbij detailhandel steeds meer horeca aanbiedt;
  • Een goede online profileringis cruciaal. Optimale online profilering en de juiste inzet van social media en de vele boekingsplatforms zijn van doorslaggevend belang geworden voor het verleiden van de consument om tot een boeking/reservering over te gaan;
  • Hygiëne en veiligheid wordt alsmaar belangrijker en krijgt meer aandacht.

Aandachtspunten voor het opstellen van een ondernemingsplan voor een horecaonderneming

Het is belangrijk om in het ondernemingsplan een goed antwoord te formuleren op onderstaande vragen.

  • Welke rol speelt internet in jouw horeca concept? Dit is niet meer weg te denken binnen deze branche.
  • Op welke locatie ga je je vestigen en wat zijn de voor- en nadelen van deze locatie?
  • Hoeveel personeel heb je nodig en op welke manier ga je het juiste personeel aantrekken?
  • Wie behoort er tot je doelgroep en op welke manieren ga je deze doelgroep bereiken?
  • Hoe ga je beleving in je horecazaak creëren?
  • Wat maakt jouw horecaconcept uniek? Onderscheidend zijn is cruciaal binnen de horecabranche met veel aanbieders en concurrentie.
  • Hoe ga je binnen jouw horecaconcept om met de gevolgen van corona?
  • Op welke manieren kan je inspelen op de toenemende aandacht voor gezondheid en duurzaamheid?
  • Hoe vergroot je de kans dat je gasten positieve reviews op je social media kanalen achterlaten?

Download direct jouw ingevuld voorbeeld bedrijfsplan voor jouw horecabedrijf!

Aan de hand van het voorbeeld horeca ondernemingsplan werk je het fundament van jouw horecaconcept uit. Voeg je eigen gegevens toe aan het voorbeeldplan en creëer hierdoor snel en eenvoudig een uniek bedrijfsplan voor jouw horecabedrijf.

Adresgegevens

Oslo 12
2993 LD Barendrecht

Volg ons via